Kategoria

Dania główne


maj 25 2015 Kalafior i szpinak
Komentarze: 0

Kalafior w szpinakowym jasnym sosie 

SKŁADNIKI:

-Główka kalafiora

-pół paczki mrożonego szpinaku

-mała śmietana18%

-pół pęczka szczypiorku

-średni ząbek czosnku

-1łyżeczka soku z cytryny

-sól i pieprz do smaku

-łyżka margaryny

Zaczynamy od ugotowania kalafioru, w osolonej wodzie , rozdziabiony na cząstki.

Następnie zamrożony szpinak wrzucamy na patelnie, na której uprzednio rozpuszczamy margaryne, dorzucamy czosnek, drobniutko posiekany, pod koniec smażenia wlewamy śmietane, i drobno pokrojony szczypiorek. Na koniec solimy i pieprzymy

Proponuje podać z pieczonym filetem z kurczaka , bądż pieczonymi ćwiartkami ziemniaków. 

SMACZNEGO!!!