Archiwum 25 maja 2015


maj 25 2015 Kalafior i szpinak
Komentarze: 0

Kalafior w szpinakowym jasnym sosie 

SKŁADNIKI:

-Główka kalafiora

-pół paczki mrożonego szpinaku

-mała śmietana18%

-pół pęczka szczypiorku

-średni ząbek czosnku

-1łyżeczka soku z cytryny

-sól i pieprz do smaku

-łyżka margaryny

Zaczynamy od ugotowania kalafioru, w osolonej wodzie , rozdziabiony na cząstki.

Następnie zamrożony szpinak wrzucamy na patelnie, na której uprzednio rozpuszczamy margaryne, dorzucamy czosnek, drobniutko posiekany, pod koniec smażenia wlewamy śmietane, i drobno pokrojony szczypiorek. Na koniec solimy i pieprzymy

Proponuje podać z pieczonym filetem z kurczaka , bądż pieczonymi ćwiartkami ziemniaków. 

SMACZNEGO!!!

maj 25 2015 O to ja
Komentarze: 0

Gotowanie dla mnie to przyjemność,uwielbiam wprost słyszeć od bliskich,że TO JEST PYSZNE!!!

Gotuje dla siebie i bliskich,a w szczególności synka i narzeczonego,uwielbiam to robić od małego, stać i się uczyć,patrzeć i słuchać, moje przepisy są próbą błedów i poprawek",nie od razu Rzym zbudowano". Inspiracji szukam wszędzie a szczególnie w lodówce:), leży kalafior i szpinak i co by z tego można bylo zrobic i już wiem , napewno jasny sos, może makaron hmmm spróbujmy...

Każdy mój przepis i składniki są proste,ogólnie dostępne i co najważniejsze nie drogie, Mam nadzieję,że każdy kto sprawdzi mój przepis,wróci po kolejny:)

Smacznego!

mamaandkuchnia : :